perjantai 5. helmikuuta 2010

When You Think About It, All Galaxies Are Far, Far, Away


 
Choose Your Vehicle
(ja testaa samanna turhan(?) tietämyksen taso tunnistamalla kulkupelit)

Autopaikan lumikinokset ja kallis lentomatka-lasku saivat miettimään millä liikennöintivälineellä oikeasti haluaisi liikkua. Tietysti päädyttiin hiukan omituisille ajatusraiteille ja inkonventionaalisiin ratkaisuihin. Pop quiz hotshot: Töihin on päästävä. Mikä on paras keino?

Taikuus?

Miten ekologista olisi vain siirtyä paikasta toiseen heittämällä ilmaan ainesosia tai sanomalla oikeat taikasanat. Harry Pottereissa takasta toiseen siirtävä floopowder (hormipulver? Olen kirjat lukenut englanniksi, joten suomen termistöt on hukassa) on tehokasta ja vaati vähän ohjaamista. Pitää vain oikean tulisijan kohdalla hypätä kyydistä. Mutta kerrostalossa asuvilla, kuten minulla, ei ole hormia johon hypätä. Joten se siitä. Apparate (Ilmeentyä?) on taas paljon taikuustaitoja vaativaa ja käsittääkseni aika epämiellyttävä kokemus. En halua aloittaa työpäivää oksentelmalla.

Supervoimat?

Lapsena olin aivan ihastunut Ryhmä-X:ään (sarjakuvia, jos et tiedä).
(Hih. Juoksentelin aina ukkosella lähipelloilla ja toivoin, että minuun osuisi salama. Ja siten saisin Ororon Storm voimat. Mutta se ei liity tähän.)
Wolverinen lisäksi suosikkejani hahmoista oli Painajainen. Hän pystyi poksahtelemaan mustissa savupilvissä paikasta toiseen. Siirtämään itsensä eri ulottuvuuteen ja palaamaan eri kohdassa takaisin. Kätevää ja nopeaa.  Ainut ongelma on, että pitää tietää tarkalleen missä ilmestyä tähän ulottuvuuteen tai seuraukset ovat kivuliaat. Voit päätyä puoliksi seinään, eikä se ole mukavaa. Lisäksi Painajainen on ihonväriltään sininen. Jos ulottuvuushyppely on ihonvärigeeni-sidonnainen, pitäisi uusia kaikki meikit.

 
Madonreikä?

Aika-avaruusjatkumon koloihin sukeltelu ei kuulosta kovin turvalliselta sekään. Tähtiportti olohuoneenseinällä olisi mahtavan näköinen, mutta vaatisi toisen portin jokaiseen päätepisteeseen. Lisäksi madonreiän avaamiseen kuluu aivan äly-Katziljoonavattia energiaa, ei kovin luonnonmukaista tai halpaa... Ja auetessa se roiskauttaa kymmenmetrisen "soihdun" joka tuhoaa kaiken tieltään. En usko että seinänaapuri tykkäisi reiästä seinässä. Ja muutenkin sisustaminen olisi vaikeaa. "Mihinkäs jätinkään sen kännykän laturin? Se oli just tuossa, kissan vieressä tuolilla... ARGH! "

Avaruusalus?

Lentäminen vaatisi vähän opiskelua. Ja isomman parkkipaikan i.e enemmän lumen siirtämistä. Lisäksi lentämisessä on omat lakisääteisasiat, joten pyrogratista paperityötä tulisi valtavasti joka aamu. Toisaalta voisi elää laittomasti, käyttää häiveistoimintoja ja piilottaa aluksensa aina näkyvistä. Ja isommassa aluksessa voisi vaikka elää, ei tarvisi asuntoa olenkaan. Voisi valita minkä maiseman tahansa. Polttoainekulutus tosin voisi olla melkoinen. Joten ei kovin eko-frendliä tämäkään. 

Hmm... Ajattelut päättyi siihen tosiasiaan, että piti lähteä omalla autolla : ) Kaikista vähiten maapalloa ja omaa elämää rasittava vaihtoehto olisi jättää menemättä töihin... Saiskohan tätä perusteltua jotenki johdolle?

vektori-työkalun opetustuokio gone horribly wrong... Hehkeän pinkkiä tyttö-nörtsimiä.

Moya on mun oma suosikki muotonsa puolesta. Tardis taas ois paras maapallolla asuvalle helpon piilotettavuuden takia. Lisäplussana äärettömät
asumisneliöt ja säilytystilat sekä aikamatkailu...


Tässä vielä vastaukset mietintöihin mikä on mikä:
1. Imperial Star Destroyer,  SW (eli Star Wars)
2. Stargate, SG (eli StarGate)
3. USS Enterprise, ST (
eli Star Trek)
4. Serenity, Firefly
5. Norstromo, Alien
6. Cylon Raider, Galagtica
7. Millennium Falcon, SW
8. Heart of Gold, Hichhikers guide to the Galaxy
9. Moya, Farscape
10. Deaths Star, SW
11.TIE Fighter, SW
12. Wraith Hiveship, SGA (eli Stargate Atlantis)
13. Tardis, Dr Who
14. Viper mk7, Galagtica
15, Atlantis, SGA
16. Chevrolet Impala -67, Supernatural (ei liity mitenkään tähän, mutta oli hauska siihen silti liittää)
17. X-Wing, SW
18.
avaruusasema Babylon 5 , arvatkaapa mistä sarjasta..

3 kommenttia:

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Tunnistin Tähtituhoajan, Millennium Falconin, Kuolontähden, Tie-fighterin ja X-wingin ja mietin sitten että onpas mun muisti huonontunut, kun noita muita en muista ollenkaan... mutta nehän eivät kaikki olleetkaan SW:stä! =D

Teleporttaus Star Trekin tyyliin voisi kans olla aika näppärä tapa siirtyä paikasta toiseen.

Jännä, tunnen aika vähän ihmisiä, joiden Ryhmä-X -suosikkeja olisi ollut Painajainen - se oli minun suosikkeja myös, Wolverinen ja Stormin ohella.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ottaisin tottakai Viperin tai Metallicarin, helppoa kuin heinänteko, kulkuneuvo joka keliin ;O) Kysymys:saako kulkuneuvon mukana ne lisävarusteet eli kuskit? Jos saa niin odottelen Lee "Apollo" Adamaa ja Winchesterin veljeksiä saapuvaksi ovelleni...Teleporttaus lienee silti se suosikkki minulla..krhm..edelliseen kysymykseen liittyen..

Mielikuvittelija kirjoitti...

Päivi: Sinä, kokonaan elokuviin keskittyvä sci-fi-puritanisti, et varmaan jotain tv-sarja-lennokkeja tunnistaisikaan : ) Sitäpaitsi SW on se The Oikea.

Mahtavaa löytää joku muukin Painajaisesta pitänyt. En itsekään ole törmännyt muihin ennen. Yleensä kaikki on Wolverinen kannattajia, eikä mikään ihme :) SNIKT! (Enkä muuten usko, että Kykloopista tykkää kukaan.)

Painajaisen elokuvaversio oli aika kaukana omasta näkemyksestä, mutta Alan Cumming oli kyllä roolissa tyylikäs.

Mikaela:
Jotenkin saatoin arvata valinnat... Sovitaan että kuski(t) tulee kaupanpäälle. Voisi olla aika hankala kyllä päästä katsastuksesta läpi Viperilla. Tai ase-arsenaalilla?

Ja olette molemmat oikeassa: teleporttaus olisi erittäin kätevää.

Voisi harjoitella coolin lähtö/laskeutumis-asennon(mietitäänpä hetki spock polvistumisia, huoh...) ja käyttää tyylikkäitä komentotermejä kuten "engage!" tai "ignite!" tai "toimi!"