sunnuntai 1. marraskuuta 2009

I see red people...


(and green.)

Pientä Halloween vietäntää pienellä ystäväporukalla. Miksi muuttaa toimivaa lauantaimallia muuksi. Eli luvassa oli hyvin klassisesti teetä, tyhmiä ja vähän syvällisempiäkin keskusteluja, karkkia, poppareita ja elokuva-nautintoja. 

Katsottiin Coraline tällä kertaa bluerayltä ja koti-3D versiona. Kesti pitkään, että nauramatta pystyi tuijottamaan kanssakatsojia hassut puna-vihreä 3D lasit päässä. Ihmiset kierteli asuntoa katsomassa miltä kaikki näyttää. Tai mitä tapahtuu,  jos laittaa toisen silmän kiinni.




Yllättävän hyvin 3D efekti tuli elokuvasta esille. Tietysti aivan eri tasoisena kuin silloin kauan sitten juhannuksena, kun sen aidossa 3D teatterissa kävin Helsingissä katsomassa. Tekniikkahan on ihan eri. Elokuvateatterissa (käsittääkseni) kolmiulotteisuus tulee stereoskooppisesti niin, että kummallekin silmälle heitetään vuorotellen kuva vähän eri kulmista. Ja aivot kokoaa sen päässä niin että lopputulos näyttää syvemmältä kuin tavallinen kuva. Esineet tulee kohti ja elokuvaan voisi kävellä sisään.


Graafisenvalkoiset muotomaatuskat pääsivät tälläkertaa näyttelemään kummituksia

Kotitelevisiosta ei moista tekniikkaa saa ulos, joten 3D tehdään eri tavoin. Puna-vihreä lasit vain kadottaa elokuvasta suuren osan värimaailmasta. Sininen ja keltainen tulee hyvin esille, mutta muuten pitää hyväksyä värimenetys syvyyden saavuttamiseksi.

Mutta nyt eksyttiin kauas halloweeniviettämisistä. Katsottiin Coralinen making-of pätkät ja haaveiltiin animaation tekemisestä. (ja minä Neil Gaimanista.)



Piti hiukan koristella kotoa iltaa erikoistaakseni. Leikkelin lepakoita seinälle. Ostin jopa oranssin (!) kurpitsan värisiä kukkia. (Ja olin niin väsy/laiska, että vaikka huomasin kuvan epätarkaksi, en enää ottanut toista.)

Ei kommentteja: