keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Viimeinen lohikäärme uunista ulos


Savipiirissä kaikki värkkäsivät tässä keväällä pääsiäiskanoja ja pupuja ja muuta rairuohoon aseteltavaa herttaista. Itse mietin suklaamunia ja munivia olioita ja päädyin hiukan toisenlaiseen lopputulokseen. Kanoista ja kaneista viis, tässä pääsiäis-louhia.

Kovin paljoa ei eteiseen ole savitöitä esille eksynyt. Niiden syntykaari kun on niin kovin hidas. Nopeasti tuherrettuihin luonnoksiin verrattununa aivan etanainen suorastaan. Samana päivänä kun työn aloittaa, ei juurikaan ole kuvattavaksi asti mitään mielenkiintoista. Sitten katsotaan selviävätkö tekeleet raakapoltosta ehjinä. (Siinä savi poltetaan kestäväksi ja kovaksi.) Ja vielä viikko menee ainakin ennen kuin päästää kokeilemaan lasitteita. (Päällysvärjäys, jotka tekee savesta vedenpitävän ja toivottavasti mukavan näköisenkin)



Kokeilin näiden lohikäärmeiden kanssa ensimmäistä kertaa vahaa.
Ennen lasitteeseen kastamista vahalla maalataan saveen kuvioita, minä tein suomuja. Lasiteaine ei tartu vahakohtiin, joten niistä jää näkyviin saven oma väri.
Kun sitten lasite vielä uunissa valtavassa kuumuudessa sulaa ja paistuu hienoksi, tulee mukava kolmiulotteisuus efekti. Lasite on paksua, joten vahalla suojatuista kuvioista tulee uria.

Tyytyväinen olin vahakokeilujen tuloksiin. Pitää kokeilla myöhemmin johonkin vakavampaan/isompaan työhön : ) Olin vain aivan varma, että tein viisi liskoa, uunista ulos tuli vain neljä... Mystistä...

Meidän hankkima valkoinen mattalasite on aivan ihanaa. Kutsumme sitä terapialasitteeksi, koska a) lopputulos on aina hyvä, b) se peittää virheitäkin c) se on aivan ihanan tuntoista sormille, joten valmiiden esineiden sively on tosi terapeuttista.



Tässä yksi louhenkaisista lempi teelaatunsa kanssa poseeraamassa. Voin suositella maisteltavaksi myös vähemmän suomuisille teenjuojille. Raikasta valkoista teetä, joka haisee pussia avattaessa sopivasti leikatulta kesänurmikolta.

P.S. Hyvä Nordkvistin teekomppania. Mikäli olette kiinnostunut sponsorointisopimuksesta, ottakaa toki yhteyttä.

Ei kommentteja: