torstai 19. maaliskuuta 2009

Sirpaleista onnea


Saviliskojen seurue jatkuu... Keramiikassa kierrätettiin lasinsiruja. Lasi sulaa lasitteen kanssa uunissa ja pinnasta tulee sileä mutta sisältä railoinen. Frakleerattu. Kaikista parhaalta se näyttää valossa. Joka lasisirpalekimallus tulee esille.

Tämä työ oli vasta kokeilu. Lasinsirujen käyttäminen vaatii vähän miettimistä savityön mallilta. Töistä pitää tehdä tarpeeksi syviä, että lasi ei sula reunoista yli. Seurauksena kun olisi lasista pilalle sulanut keramiikanpolttouuni...
Pitää nyt tekniikkaa kokeiltuaan miettiä tarkemmin mitä mielenkiintoista voisi tehdä. Erittäin ansioituneena astianhajottajana materiaalia on onneksi kerääntynyt kiitettävästi. En vieläkään saanut käytettyä kaikkia. Yksi edesmennyt harmaa teemalasi ainakin kaipaisi henkiin herättelyä. Harmi ettei kunnolla läpivärjättyä punaista lasia löydy oikein mistään. Eikä ihme, väri kun saadaan aikaiseksi osittain aidolla kullalla. Josta syystä mm. punainen aaltomaljakko maksaa aivan käsittämättömiä verrattuna muun värisiin versioihin.

Kuvien ottaminen oli vähän haasteellista, koska kamerasta tuli äärettömän kiehtovia outoja valoilmiöitä, joita kissat jahtasivat valtavilla loikilla. Ja välillä tulivat liiankin innokkaasti auttamaan kuvaamista.

Ei kommentteja: