keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Before and Aftershock




S
isustusohjelmat aina huipentuvat eron korostukseen. Esitetään kaksoiskuvina millainen asunto oli ennen ja jälkeen muutosten. On jotenkin nautinnollista nähdä, miten nahistuneet tapetit ja kammottavat väriviritelmät pyyhkiytyvät pois ja tilalle tulee jotain mietittyä kaunista. Niin kuin kauniiksi tekeminen olisi vain yksinkertaista taikuutta.


En aina ole samaa mieltä sisustajien kanssa, mutta siitä viis. Muutoksen näkeminen pikavauhtina on aina yhtä hekumallista. Joten olen siirtänyt saman ihastuksen hetken myös omiin töihin. On mukava värkätä Photosopilla itsekseen tai opiskelijoiden kanssa jotain kuvaa pitkään ja hartaasti. Ja sitten lopuksi katsoa miltä se näytti aloittaessa. Miten se on muuttunut, kehittynyt ja parantunut. - Toivottavasti!

Tässä muutamia juttuja, joita tunneilla tehtiin kokeiluiksi. Usutin kaikkia pitämään alkuperäisen backgroundilla koskemattomana, että voisivat verrata lopullisia tekeleitään siihen...


Yläkuva on koottu panoraamaksi kahdeksasta eri kuvasta. Näistä kartanosta en edes löytänyt enää sitä ihan alkuperäistä, kumpikin kuvista on muokattu. Toisessa etsittiin päivävärejä, lämpötiloja ja toisessa taas yöllistä monokromaattisuutta. Omat työni ovat kaikkea muuta kuin viimeisteltyjä, joten omia Photoshoppailutaitoja niistä ei kyllä huomaa : )



Tämä siivekäs herra löytyy Roomasta Castel Sant’Angelon huipulta. (Jos on Angels and Demons luettuna, teidät paikan.)



Pronsinen arkkienkeli Mikaelin patsas jäi kaikkien antennikaapelien alle, joten harjoiteltiin kuvien siivoilua poistamalla kaikki ylimääräinen. Ja pakkohan taivasta oli vähän dramatisoida... Kyse on sentään Roomasta. Pieter Verschaffelt (patsaan tekijä) olisi ollut ylpeä, 1700-luvulla ne tykkäsi draamasta...


Ei kommentteja: