maanantai 6. heinäkuuta 2009

For a moment, nothing happened. Then, after a second or so, nothing continued to happen.




Kesäloma. voiko olla parempaa kahdeksaa kirjaimen järjestystä. Tiedän, että ei tarvi mennä aamulla öihin, mutta en vielä aivan usko sitä ihanuutta : ) Ei vielä ymmärrä. Does not compute.

Aion laittaa koko kesäksi aamuherätyksen kännykkään ja nauttia painamalla sen pois päältä. Vain äpertyä peittoihin ja olla heräämättä tai tekemättä yhtään mitään niin kauan kuin hyvittaa. Jee!

 
 Herra Naakka kävi tarkastamassa tiluksiaan

Kesälomassa on yksi negatiivinen puoli. Saan aina kuulla kaikilta puolitutuilta, että voi voi, kyllä se opettajan elämä vain on ihanaa. Talvella käyt muutamat tunnit pitämässä ja sitten saat koko kesän vain lekotella. Kaksi sanaa teille: HA! HA! (Ja nämä pitää lausua sarkasmia tihkuen.)

Opettajilla (ainakin meillä) on ihan just yhtä pitkä loma kuin kenellä tahansa muulla työntekijällä.  Se, että esimerkiksi itse saan pidettyä vähän pidemmän loman, johtuu yksinkertaisesti siitä, että olen talvella tehnyt (muutamia tunteja pitämässä käydessäni) jo koko kesänkin työtunnit etukäteen. Me urakoidaan silloin, kun on opiskelijat paikalla, tehdään pitempiä päiviä ja raadetaan : ). Ja koska tunteja voi tasata vain silloin kun opiskelijat on pois, urakoidut päivät siirtyy kesälomalle.


 
Don't get me wrong. Aivan mahtavaa, että kesälle voi säästellä ylimäärätyöt vapaaksi. En millään haluaisi lyhyempiä päivä tai vapaata joskus maarras/tammikuussa, kun muutenkin maailman on ihan surkeaa. Ajalla ei tee silloin mitään. (Sitähän vain masentuu, kun ehtii huomata töiltä, että on talvi. )

Mutta ärsyttää kun ihmiset jotenkin kuvittelee, että opettajana saan kesäloman ilmaiseksi niinkuin opiskelijat. Blaa. Joka ikinen työtunti on tehty työllä (ja tuskallakin joskus) etukäteen. Talvella ei ole oikeastaan mitään vapaa-aikaa. Piste. Ne varastoidaan kesää varten. Siinä. Pahoittelen valituksen virtaa, mutta kun ärsyttää ainaiset kommentit.
(Tiivistääkseni: Opettaminen on ihan älyttömän väsyttävää ja stressaavaa, eikä siitä saa mitään "älyttömän mahtavaa palkkaa" ja "käsittämättömiä kesälomia". Ihan vain tiedoksi. Nyt ei tarvi enää kadehtia. Tai jos pitää jotain kahdehtia, niin vaikka sitten sitä, että asun kävelymatkan päässä merenrannasta. Läl läl lää. )



Ajannäyttäjänä nyt: pääskynen

Näin saimme negaatiot purettua ulos. Ja voidaan jatketaan kesäloma intoilua:
HII! LOMA LOMA LOMA! (hyppii paikallaan tasajalkaa kuin vertikaaliseksi jumittunut jänis.)

Aion olla epämääräisellä lomalla myös täältä Eteisestä. Koska työn takia pitää olla niin paljon tietokoneella, aion ottaa rakkaasta macistäni taukoa. Mikä aika lailla tarkoittaa taukoa myös eteisestä. Aion satunnaisesti postailla, mutta pääasiassa elää sormet poissa näppäimistöltä tai piirtopöydän kynältä.

Ihanaa kesää!

Ei kommentteja: